Over B-Smart

Even voorstellen

Ja, hier ben ik dan. Ik ben inderdaad een vrouw en maak alle meubelen die je op deze website tegenkomt helemaal zelf! Dat is uniek!

Waarom heeft dat voor u als klant een voordeel?

  • Meubelen maken is voor mij geen beroep, maar een passie. Op deze manier maak ik al mijn meubelen en dat is heel goed te zien. Ik doe het met plezier en probeer er altijd iets heel moois van te maken.
  • Ik ben heel erg precies, werk al mijn meubelen heel erg mooi af en vind het heel belangrijk dat de meubelen goed in elkaar zitten, zodat je er heel lang mee kunt doen.
  • Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel.
  • Ik kan heel goed luisteren en zoek met u altijd een goede praktische oplossing. Doordat ik met u het gesprek heb gehad, weet ik ook altijd precies wat belangrijk voor u is. Daar houd ik met het maken van de meubelen dan ook heel goed rekening mee.
  • Afspraak is afspraak. Ik kom altijd mijn gemaakte afspraken na. Wanneer ik met u afspreek dat een meubel in een bepaalde week wordt gemaakt en geleverd, dan gebeurt dat ook.
  • Advies geven voor uw specifieke situatie is voor mij ook een heel belangrijk punt, niet alleen tijdens ons gesprek maar ook wanneer u het meubel op komt halen of laat bezorgen. U krijgt van mij altijd een onderhoudsadvies mee.
  • Ik werk niet met standaard modellen maar maak alle meubelen geheel naar uw wens. In de showroom kan ik u laten zien wat ik allemaal al heb gemaakt, dat kan u enorm inspireren voor uw eigen meubel. Uiteraard zijn er vele meubelen die al erg geschikt zijn en misschien niet aangepast hoeven te worden.
  • Ik heb een showroom en een werkplaats waar u 5 dagen per week zonder afspraak kunt binnenwandelen. Op deze manier kunt u altijd mijn werk vooraf bekijken en kan ik samen met u de mogelijkheden bespreken.

Hoe het begon

Al sinds 1988 ben ik bezig met het maken en opknappen van meubelen. Het eerste meubelstuk dat ik maakte was een eettafel voor mezelf. De tafel die ik had gekregen vond ik niet zo mooi en wilde ik veranderen. Van mijn vader heb ik een schuurmachine geleend om de tafel mooi op te schuren. Helaas bleek het tafelblad niet van massief hout maar van hardboard te zijn. De tafel die ik wilde opknappen had ik, helaas, kapot geschuurd. Overtuigd riep ik dat ik zelf wel een tafel ging maken want ik kon mij niet voorstellen dat dat heel moeilijk kon zijn. Door mijn omgeving werd mij dat sterk afgeraden aangezien het best heel moeilijk zou zijn om een tafel te maken. Hierdoor liet ik mij niet van mijn stuk brengen en ben toch aan de gang gegaan. Ik heb een ontwerp gemaakt voor tafelpoten en ben daarmee naar een meubelmaker gegaan. Hij heeft voor mij de poten gedraaid. De rest van het vak is mij grotendeels geleerd door Ben Steenbeek uit Blaricum. Hij vond het helemaal geweldig dat ik meubels maakte en wilde mij graag helpen. Ik mocht dan ook zijn zaagmachines en gereedschap gebruiken. In ruil daarvoor moest ik voor hem klanten helpen die bij hem in z’n werkplaats kwamen. Voor mij geen probleem, dat vond ik alleen maar heel erg leuk. In de eerste tafel zaten eigenlijk wel alle fouten die je als beginneling kunt maken. De tafel heb ik nog steeds en zal ik waarschijnlijk ook nooit wegdoen. Het is voor mij het symbool voor de start van mijn grote hobby.

Meubelen op maat

Nadat de tafel klaar was en ik vol trots deze aan mijn familie, vrienden en kennissen liet zien begon voor mij een leuke tijd. Mensen die een meubel zochten dat bijvoorbeeld aan hele specifieke eisen moest voldoen, en dat niet in de winkel konden kopen, kwamen bij mij. Zo begon ik in opdracht meubelen te maken. In de loop der jaren zijn dat er heel wat geworden en als het aan mij ligt gaan er nog heel veel bijkomen. Mijn bedrijf bestaat sinds 2006 en tot op de dag van vandaag zijn er steeds weer meubelen die ik nog niet eerder heb gemaakt en dat maakt het vak wel heel erg leuk! Het geeft echt enorm veel voldoening als het speciaal voor de klant gemaakte meubel wordt opgehaald en ik de blijdschap op de gezichten zien!
In de loop der tijd heb ik geleerd dat je veel kunt bereiken als je je eigen weg volgt, bereid bent om naar je klanten te luisteren, je prioriteiten kunt stellen, niet bang bent om fouten te maken (want daar kun je van leren), je gevoel volgt, geïnteresseerd blijft, altijd eerlijk bent, je afspraken nakomt, je door belangstelling, interesse en passie je dingen doet, nooit opgeeft, je vooruit wilt en een doel voor ogen hebt.